marți, 30 septembrie 2008

Romania intra in criza economica.


Romania intra oficial in criza economica din data de 1 octombrie 2008. Se pare ca vom fi cu toti afectati de criza economica, intai a fost in America, dar se pare ca toata europa va avea de suferit pe aceasta cale. Din studiile personale am observat o MARE crestere a cursului valutar si anume euro, si dolarul dar inca este in studiu, dar euro rupe norma sa spun asa deoarece a trecut pragul de 3.7 RON.

In concluzie nu vom mai putea sa luam credite, inainte se luau credite " doar cu buletinu" si eventual o adeverinta de la servici cu veniturile, iar acuma se face o evaluare a riscuriilor, si foarte putini vor fi acceptati de banci. Pretul terenuriilor este in scadere.Locuintele se ieftinesc si ele, iar creditele ipotecare se vor acorda foarte greu. Stiu ca o persoana a vrut sa ia un credit, sa dus cu recomandare la directorul bancii respective, (cu o mega recomandare sa spun asa) si dosarul ia fost respins. Sa numai spun ca suma ceruta a fost de 10 000 roni, iar salariul ce il poseda era in jur de 1 000 roni. Daca mergea cu o saptamana inainte ar fi primit creditul cu siguranta. Acest lucru mi sa povestit acum cateva minute de catre cineva care este in domeniu.

In concluzie vrei masina => apucate si strange, si cumpar-o cash.


Pentru cei care ii intereseaza avem un filmulet in care vorbeste Dl. Daniel Daianu despre criza economica sau financiara la americani, dar se extinde si la romani.


0 comentarii: