miercuri, 1 octombrie 2008

Dovlecii gigantici!


Cei de la Pro-Tv vin cu o ghicitoare pentru noi:" Ce e mare, portocaliu si are aproape 50 de kg?", Nu, bine inteles ca nu e un cocalar daca la asta v-ati gandit (galben in cap, sau a venit norocu de sus). Se pare ca acei dovleci care ii stim din povesti de cand eram mici nu sunt doar pe langa castele (pentru sec 21: palate), printese (pentru sec 21: pitzipoance), acest dovleac a crescut in gradina unui roman( mai precis un muresean). Dovleacul minune nu are mai putind e 48,4 kilograme, de aici rezulta ca "faimoasa" familie poate trai 3 luni mancand acest dovleac.
Cel mai mare dovleac din europa cantareste in jur de 608 kilograme, chiar daca nu se aproprie nici macar la "milimetru", de acest dovleac, este un record al Romaniei.
Cel mai mare dovleac din europa apartine celor 2 fermieri Mark si Frank Baggs, tata si fiu care au crescut cel mai mare dovleac din europa, informeaza Daily Mail. Sute de litri de apa pe zi, 6 tone de ingrasamant au fost necesare pentru a scoate acest dovleac urias de 608 kg. Ei nu vroiau sa il "culeaga" asa devreme, vroiau sa il mai lase cateva saptamani, si apoi sa il arate lumi la "Hampshire", dar au fost nevoiti sa il arate deoarece acesta incepuse sa putrezeasca. Samanta a fost plantata in aprilie anul curent, iar pe 30 sep este cel mai mare dovleac. In 4 luni sa cresti un dovleac asa mare este chiar ceva, sunt curios cati bani au "bagat" in aceasta "afacere" pe apa si pe ingrasamant.Si asta nu ar fi suficent Mark Beggs la numai 25 de ani detine inca un record, a crescut cel mai mare castravete din lume, record stabilit tot luna aceasta.

L-am incadrat in categoria "experimente" deoarece nu mi se pare un lucru normal ca sa torni ingrasamant ca sa iti iasa o decoratiune de hallowen de 608 kg.

Sursele: Pro-Tv, Ziare.

0 comentarii: