Pfa? cine mai sunt si astia? un nou partid? un fel de cna? nu, este prescurtarea pentru persoana fizica autorizata. Sa va dau un exemplu, banuiesc ca toti ati auzit de firma cu raspundere limitata sau "S.R.L" (sper ca acuma stiti despre ce vorbesc). Nu stiu cati dintre voi stiu ca o firma SRL necesita un capital social (200 ron in Romania).Persoana fizica autorizata face un jurnal. Pentru un contabil se tine evidenta altfel, si anume se fac in fiecare luna somaj, balante si alte chestii, in schimb la persoana fizica autorizata se face la sfarsit de an totalul si se stabileste daca in anu' respectiv este pe pierdere sau pe profit. Deobicei intr-o firma (SRL) sunt mai multe persoane angajate, iar pfa este in mare parte o singura persoana. Am dat exemplu SRL, deoarece exista mai multe tipuri de firme( va mai pot spune si despre S.A=> societate care se bazeaza pe actiuni, adica acea firma ar avea practic mai multi actionari, unul are 20 % din firma, altul are 40 %, iar altu 40 % depinde).
Pro Tv ne anunta ca impozitul pe veniturile persoanelor fizice autorizate se va putea plati cu cardurile bancare. Daniel Chitoiu spera ca pana la sfarsitul anului, acest sistem sa fie implementat si in cazul companiilor. Pentru cei care nu stiu Daniel Chitoiu este presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (A.N.A.F).
Plata impozitului se va putea face cu ajutorul site-ului www.anaf.mfinante.ro. Persoanele care sunt interesate de acest sistem va trebui sa isi faca un cont pe site-ul www.anaf.mfinante.ro . Dupa persoanele vor fi directionate intr-o sectiune a site-ului ANAF care va cuprinde o lista a obligatiilor fiscale la bugetul de stat, datorate de catre persoanele fizice care pot fi achitate incepand de astazi si anume 1 octombrie anul curent.
Chiar nu pricep de ce au pus subdomeniu la mfinante, cand puteau foarte usor sa creeze un site cu domeniu propriu doar pentru asa ceva.
Vrei sa iti platesti impozitul online? ai aici toti pasi de care ai nevoie.
Sursa: ProTv
miercuri, 1 octombrie 2008
Pfa pot plati impozitul online!
Etichete: economia
Publicat de Admin la miercuri, octombrie 01, 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarii:
e vorba de www.ghiseul.ro, doar ca percepe un comision de 3%, adica urias pentru sume mari (ex. pentru 10000ron inseamna un comision 300ron, imens fata de un transfer bancar)
Trimiteți un comentariu